Підтримати нас

Втричі збільшена вартість добового продуктового набору: зміни в Одеській психіатричній лікарні

14 вересня 2024 19:25
254
Поширити:

В Одеської обласній психіатричній лікарні відбулись зміни в харчуванні. Зокрема, втричі збільшили вартість добового продуктового набору на одну людину. 

Про це повідомив перший заступник голови обласної військової адміністрації Олександр Харлов.

Він стверджує, що в харчоблоці лікарні вже частково замінили обладнання.

Також там 12 палат потребують ремонту, в 3 із них розпочались роботи.

За словами Харлова, в закладі проводять передпроєктні роботи з оснащення тепла, води та капітального ремонту мереж водопостачання та каналізації. 

В Одеському обласному психіатричному закладі перебував на лікуванні бойовий медик 35 бригади морської піхоти Петро Конопля, який брав участь у боях на Херсонщині. Там він оголосив голодування через погане харчування. Окрім цього, він показував палати, в яких були облізлі стіни з грибком.

  • Раніше директор медзакладу Станіслав Сервецький розповів, що в лікарні нібито немає фінансових і технічних ресурсів для приготування спеціалізованої їжі для військових.
  • Представниця уповноваженого Верховної ради України з прав людини в Одеській області Марія Попова розповіла, що до керівництва лікарні та керівництва Одеської області надіслали листи з рекомендаціями негайно вжити заходів з покращення умов перебування пацієнтів в лікарні.
  • Петро Конопля зазначив, що його мета – офіційно змінити харчування для всієї лікарні. Також 23 серпня він вказав, що їжа змінилась завдяки волонтерам.
  • 24 серпня о 17:32 бойовий медик 35 бригади морської піхоти Петро Конопля знову почав їсти. Після скарги, візиту першого заступника Олександра Харлова, представниці уповноваженого Верховної ради України з прав людини в Одеській області Марії Попової та журналістів, відбулись зміни в їжі. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів