Підтримати нас

"Ця кухня, це просто якийсь жах!” - представниця уповноваженого ВР з прав людини відреагувала на ситуацію в лікарні Одеси

22 серпня 2024 20:53
12,954
Поширити:
Представниця уповноваженого Верховної ради України з прав людини в Одеській області Марія Попова. Фото: Суспільне Одеса

Представниця уповноваженого Верховної ради України з прав людини в Одеській області Марія Попова розповіла, що в меню Одеської обласної психіатричної лікарні, в якій оголосив голодування через погане харчування бойовий медик 35 бригади морської піхоти Петро Конопля, немає овочів, зокрема огірків та помідорів.

Про це вона розповіла в коментарі Суспільному.

"Ця кухня, це просто якийсь жах. В принципі, слова людини, яка виклала відео, підтверджуються, і підтверджуються вони не тільки словами військовослужбовців, а і тим, що ми побачили. Не можуть військовослужбовці, які сьогодні боронять нашу країну, перебувати в таких умовах. І не тільки військовослужбовці, взагалі усі люди не мають перебувати в таких умовах", - зазначила Попова.

За її словами, до керівництва лікарні та керівництва Одеської області надіслали листи з рекомендаціями негайно вжити заходів з покращення умов перебування пацієнтів в лікарні.

  • Раніше директор медзакладу Станіслав Сервецький розповів, що в лікарні нібито немає фінансових і технічних ресурсів для приготування спеціалізованої їжі для військових.
  • Міністерство охорони здоров'я України заявило, що в ситуації розбиратиметься комісія департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації, яка вивчить озвучені факти, а також причини, за яких пацієнти не були одразу розміщені в приміщеннях медзакладу із належними умовами.
  • Бойовий медик Петро Конопля зазначав, що їжа в лікарні готується з дешевих продуктів і подають її перевареною. Також харчування пацієнтів незбалансоване, адже немає овочів та фруктів. Окрім цього, в палатах облізлі стіни з грибком.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів