Підтримати нас

На голодування бойового медика через якість харчування відреагувало МОЗ та керівництво лікарні. ОНОВЛЕНО

22 серпня 2024 19:35
672
Поширити:
Начальник третього відокремленого відділення Одеського обласного центру психічного здоров'я Станіслав Сервецький. Фото: Суспільне Одеса

Бойовий медик 35 бригади морської піхоти Петро Конопля який брав участь у боях на Херсонщині й зараз перебуває на лікуванні в Одеській обласній психіатричній лікарні №2, оголосив голодування через погану якість харчування. Директор медзакладу Станіслав Сервецький розповів, що в лікарні нібито немає фінансових і технічних ресурсів для приготування спеціалізованої їжі для військових.

Відео з коментарями опублікувало видання Новини Live.

За його словами, через нестачу місць у профільних закладах, довелося тимчасово відкрити окреме відділення для військових, яке було на ремонті.

Станіслав Сервецький заявив, що ознайомлювався з документом про внесення змін до норм харчування військовослужбовців, також із ним працювали юристи.

Він зазначив, що керівництво закладу також надсилало пропозицію збільшити фінансування лікарні для забезпечення потреб військових.

У коментарі Суспільному він сказав наступне:

"З харчування також є проблеми, оскільки воно проводиться на цивільному рівні, а не на військовому. У бійців харчування має бути за іншими рецептами, по дорожчім цінам. У нас такої фінансової можливості наразі немає, отже теж цю проблему вирішуємо. Звертались до управління охорони здоровʼя, облдержадміністрації. Усюди ми отримали підтримку. Чекаємо остаточного розв'язання цього питання", — пояснив Станіслав Сервецький.

Перший заступник начальника Одеської обласної військової адміністрації Олександр Харлов теж розповів, що у закладі обмежене фінансування. Вартість щоденного харчування військових там становить 100 грн, що замало.

"На сьогодні керівнику закладу дано доручення щодо розрахунку фінансової можливості збільшення вартості добового харчування військового. Я думаю, що упродовж доби буде зроблений цей розрахунок і, безумовно, якість харчування та калорійність цього харчування буде збільшена до максимально можливого рівня упродовж тижня. За попередніми оцінками, вартість можна збільшити у півтора раза", — зазначив Олександр Харлов.

Представниця персоналу розповіла, що стосовно якості їжі вже надходили скарги.

“Були скарги, так. Були такі військові, вони приходили й говорили, що на них виділяється 800 гривень. Нам ні Міністерство оборони, ніхто не нараховував грошей. Вони були на нашому харчуванні, на яке НСЗУ виділяло кошти”, - зазначила жінка.

Міністерство охорони здоров'я України заявило, що в ситуації розбиратиметься комісія департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації, яка вивчить озвучені факти, а також причини, за яких пацієнти не були одразу розміщені в приміщеннях медзакладу із належними умовами. 

“Адміністрація медзакладу має вжити заходів, аби пацієнти мали змогу лікуватися в нормальних умовах. Для цього лікарня має всі необхідні ресурси, про що свідчать дані НСЗУ”, - пишуть у міністерстві.

Про результати перевірки та подальші дії повідомлять згодом.

  • Раніше Петро Конопля зазначав, що їжа в лікарні готується з дешевих продуктів і подають її перевареною. Також харчування пацієнтів незбалансоване, адже немає овочів та фруктів. Окрім цього, в палатах облізлі стіни з грибком.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів