Підтримати нас

Бойовий медик, який брав участь у боях на Херсонщині, припинив голодування. Що відомо 

24 серпня 2024 18:45
340
Поширити:
Фото Петра з його інстаграму

24 серпня о 17:32 бойовий медик 35 бригади морської піхоти Петро Конопля, який оголосив голодування в Одеській обласній психіатричній лікарні, знову почав їсти.

Про це він повідомив у себе на сторінці в телеграмі.

Петро Конопля зазначив, що вперше за три дні почав їсти: 

“Для мене зварили гречку та (ред. приготували) солодкий чай”.

Також він розповів кореспондентам “Суспільного Одеса” про те, що після скарги, візиту першого заступника Олександра Харлова, представниці уповноваженого Верховної ради України з прав людини в Одеській області Марії Попової та журналістів, відбулись зміни в їжі. 

“Ми зараз домовилися про те, що ця лікарня зливається з іншою лікарнею, де кейтеринг й готують дуже смачно. Я не вірю керівництву цього закладу, про те, що в нас тут все покращиться”, – додав Петро Конопля. 

Також бойовий медик зазначив, що розмовляв із очільником Одеської ОВА Олегом Кіпером:

“Мені його зарекомендували та саме пан Олег сьогодні приїхав поставити крапку в харчуванні лікарні. Лікарня переводиться на кейтеринг, буде об’явлений тендер. Тендер штука не швидка, від цієї розмови до реалізації має пройти від одного до півтора місяця”.

Петро Конопля розповів, що поки план не буде реалізований, медичний заклад отримає забезпечення від мереж супермаркетів міста.

  • Бойовий медик 35 бригади морської піхоти Петро Конопля, який перебуває на лікуванні в Одеській обласній психіатричній лікарні та оголосив голодування через погане харчування, розповів про свою мету – офіційно змінити харчування для всієї лікарні. Також 23 серпня він вказав, що їжа змінилась завдяки волонтерам.
  • Петро Конопля зазначав, що їжа в лікарні готується з дешевих продуктів і подають її перевареною. Також харчування пацієнтів незбалансоване, адже немає овочів та фруктів. Окрім цього, в палатах облізлі стіни з грибком.
  • Представниця уповноваженого Верховної ради України з прав людини в Одеській області Марія Попова розповіла, що до керівництва лікарні та керівництва Одеської області надіслали листи з рекомендаціями негайно вжити заходів з покращення умов перебування пацієнтів в лікарні.
  • Раніше директор медзакладу Станіслав Сервецький розповів, що в лікарні нібито немає фінансових і технічних ресурсів для приготування спеціалізованої їжі для військових.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів