Підтримати нас

Триває голодування бойового медика, який брав участь у боях на Херсонщині: чи змінились умови в лікарні

24 серпня 2024 17:23
176
Поширити:
Скриншот з інстаграму бойового медика Петра Коноплі

Бойовий медик 35 бригади морської піхоти Петро Конопля, який перебуває на лікуванні в Одеській обласній психіатричній лікарні та оголосив голодування через погане харчування, станом на 24 серпня відмовляється від їжі. 

Про це він розповів у відео, яке опублікував в інстаграмі.

Петро Конопля зазначає, що його мета – офіційно змінити харчування для всієї лікарні. Також 23 сепрня він вказав, що їжа змінилась завдяки волонтерам:

“Поки харчування у нас покращилось за рахунок волонтерів, які сюди приїхали та залишили їжу. Офіційно нічого не покращилось”, – додає він.

24 серпня військовий розповів, що його та інших пацієнтів, які перебували з ним у палаті, перевели в іншу:

“В моїй прибрали грибок та роблять ремонт”. 

Окрім цього, 24 серпня він показав фотографії обіду, який давали в Одеській обласній психіатричній лікарні.

  • Бойовий медик Петро Конопля зазначав, що їжа в лікарні готується з дешевих продуктів і подають її перевареною. Також харчування пацієнтів незбалансоване, адже немає овочів та фруктів. Окрім цього, в палатах облізлі стіни з грибком.
  • Представниця уповноваженого Верховної ради України з прав людини в Одеській області Марія Попова розповіла, що до керівництва лікарні та керівництва Одеської області надіслали листи з рекомендаціями негайно вжити заходів з покращення умов перебування пацієнтів в лікарні.
  • Міністерство охорони здоров'я України заявило, що в ситуації розбиратиметься комісія департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації, яка вивчить озвучені факти, а також причини, за яких пацієнти не були одразу розміщені в приміщеннях медзакладу із належними умовами.
  • Раніше директор медзакладу Станіслав Сервецький розповів, що в лікарні нібито немає фінансових і технічних ресурсів для приготування спеціалізованої їжі для військових.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів