Підтримати нас

Водопостачання у Херсоні «застраховано» від миколаївської катастрофи

Vgoru
Автор статті
08 травня 2022 13:29
1,968
Поширити:

Наше місто «застраховано» від миколаївської катастрофи з водопостачанням, - запевнили Вгору в комунальному підприємстві «Херсонський Водоканал».

 

Як відомо, 12 квітня було пошкоджено систему, через яку до Миколаєва качали воду з Дніпра. Аварія сталася на тій частині водогону, яка пролягає на території окупованої Херсонщини, і де досі тривають запеклі бої. Тож поновити постачання у працівників сусіднього комунального підприємства просто немає можливості.

Миколаївці відкрили свої наявні 7 резервуарів, розконсервували 12 старих свердловин та пробурюють нові. Але цього недостатньо для всіх потреб. Наразі вирішується питання про водозабір з Бузького лиману. Передбачається,  найближчими днями централізоване постачання вдасться відновити, але у кранах буде поки що технічна вода.

Ситуація ускладняється ще й аваріями на електромережах через постійні обстріли міста. Щоб забезпечити безперебійну роботу помп, працівники змушені підводити запасні, альтернативні мережі, адже дизпалива - обмаль.

А питну воду переважно привозять з інших областей, які відгукнулися на трагедію миколаївців.

У Херсоні такої катастрофи не має статися, адже нашу централізовану систему водопостачання влаштовано по іншому. Як пояснили фахівці міського Водоканалу, місто забезпечується водою не з Дніпра, а з артезіанських свердловин. У кожному мікрорайоні міста їх кілька. Також є кілька автономних насосних станцій. Якщо станеться масштабна аварія на одній ділянці, - інша працюватиме. Навіть за відсутності електрики у всьому місті, вода буде подаватися щонайменше на нижні поверхи будівель, - запевнили у херсонському Водоканалі.

Крім того, як відомо журналістам Вгору, у деяких жителів приватного сектору на подвір’ях також є власні свердловини. Де саме вони розташовані – не розголошується з міркувань безпеки та можливих провокацій.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ