Підтримати нас

В ООН написали, що дії військових РФ прирівнюються до тортур: на Херсонщині окупанти зґвалтували 16-річну вагітну дівчину

Vgoru
Автор статті
21 жовтня 2023 12:18
883
Поширити:

У період з березня по липень 2022 року на території Херсонської області в ООН задокументували декілька випадків зґвалтування місцевих жителів.

Про це йдеться у звіті Незалежної міжнародної слідчої комісії з питань України.

Під час окупації Херсонщини російські військові зґвалтували 16-річну вагітну дівчину та трьох жінок віком від 19 до 83 років.

Зазначається, що окупанти вдиралися до будинків жертв і погрожували зброєю потерпілим або погрожували вбити їхніх рідних.

“Одну з жертв та її чоловіка військові РФ застрелили, після того, як вони повідомили про зґвалтування”, – йдеться в дописі.

Крім того, окупанти душили людей, били стріляли поруч із головою жертв.

“У кількох випадках комісія дійшла висновку, що ці дії прирівнюються до тортур”, – написали у звіті.

Також вони описали кілька випадків.

У березні та квітні 2022 року кілька груп російських солдатів приходили до будинку подружньої пари. Жінка повідомила, що солдати крали, змушували її готувати для них їжу, приймали душ і спали в її будинку. Під час одного з візитів у квітні 2022 року російські військові закрили чоловіка в кімнаті. Один із солдатів погрожував вбити 59-річну жінку, сексуально домагався її, при цьому він неодноразово перезаряджав свою гвинтівку. Пізніше троє окупантів увірвалися до будинку вночі, вистрілили в чоловіка, але не влучили. Двоє солдатів побили жінку пістолетами та ногами, погрожували застрелити її, зірвали одяг і зґвалтували. Вона намагалася втекти, але її схопили, затягли в будинок і знову зґвалтували.

У липні 2022 року військовий РФ прийшов до будинку 75-річної жінки, де вона залишилася сама, бо хотіла захистити своє майно. Росіянин напав на неї, вдарив по обличчю, грудях і ребрах, душив та допитував. Він наказав їй роздягнутися, а коли вона відмовилася, зірвав з неї одяг, розрізав живіт невеликим гострим предметом і зґвалтував кілька разів. Наступного ранку він знову зґвалтував її та побив. У результаті в жінки було зламано кілька ребер та вибиті зуби.

Під час окупації Херсона росіяни більше ніж місяць тримали в нелюдських умовах, у підвалі на вул. Лютеранській, 4 (будівля Нацполіції області) відомого краєзнавця Олексія Паталаха. Його історію читайте в матеріалі журналістки “Вгору”.

Судитимуть військовослужбовця ЗС РФ Владіка Небієва за фактом порушення законів та звичаїв війни. Він залякував і ґвалтував місцеву жительку під час окупації Херсонської області.

У вересні слідчі Нацполіції повідомили російському військовому про підозру в зґвалтуванні дівчат 14 та 18 років у Херсонські області. Підозрюваний – 26-річний лейтенант збройних сил РФ із Ленінградської області.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ