Підтримати нас

Судитимуть російського військового, який залякував і ґвалтував жінку під час окупації

Vgoru
Автор статті
03 жовтня 2023 07:15
386
Поширити:

Судитимуть військовослужбовця ЗС РФ Владіка Небієва за фактом порушення законів та звичаїв війни. Він залякував і ґвалтував місцеву жительку під час окупації. 

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Слідство встановило, що 30-річний уродженець Дагестану – молодший сержант 94-го полку оперативного призначення росгвардії під час окупації Херсонщини систематично вчиняв психологічне і фізичне насильство над місцевою жителькою.

“Залякуючи груповим зґвалтуванням, він змушував вступати з ним у статевий зв’язок. Російський військовий вихвалявся тим, що затримує місцевих жителів та піддає їх тортурам. Свої дії пояснював тим, що виконує завдання російських спецслужб”, – ідеться в дописі.

Також росгвардієць продовжував чинити сексуальне насильство над жінкою, попри її скарги на погане самопочуття. Натомість змушував приймати ліки невідомого походження, від яких постраждалій ставало ще гірше.

За інформацією “Слідство.Інфо”, після того, як росіянин знущався з цивільних українців на Херсонщині, він поїхав до Росії, де отримав подяку за свої вчинки. Окупант із радістю фотографувався з головою району, який ставив Небієва в приклад іншим росіянам.

Фото Слідство. інфо

За цей злочин Владіку Небієву загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

У вересні слідчі Нацполіції повідомили російському військовому про підозру в зґвалтуванні дівчат 14 та 18 років у Херсонські області. Підозрюваний – 26-річний лейтенант збройних сил РФ із Ленінградської області. Під час російської окупації Херсонщини був комендантом у декількох селах Високопільської громади.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ