Підтримати нас

В Італії відбувся захід присвячений культурі України: херсонка розповідала про митців Херсонщини, окупацію та теперішнє життя

15 вересня 2024 21:23
137
Поширити:
Усі фото зі сторінки Олени

В Італії на La Guarimba film festival говорили про минуле, теперішнє та майбутнє культури в Україні. Зокрема, херсонка Олена Таскаліна розповіла про митців Херсонщини, про фестивалі, які проходили до повномасштабного вторгнення, про окупацію міста російськими військовими та теперішнє життя.

Про це вона повідомила в коментарі “Вгору”.

Олена показувала карту й місце розташування Херсона, аби розповісти, що лінія фронту розташована через річку. 

Також херсонка показувала фото, якими були будівлі до збройної агресії РФ і після: торгового центру “Фабрика”, бібліотеки Гончара, Ювілейного. І зруйнований в Олешках будинок художниці самоучки Поліни Райко після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС.

Окрім цього, Олена розповідала, про митців, які розміщували картини у пошкоджених від обстрілів вікнах, про розмальовані укриття, про школу та фестиваль“Кіноджем”, про проєкт «Lament of Kherson region», про театральний фестиваль “Мельпомена Таврії”, про громадську ініціативу “МолоДіжка”.

Художник, керівник Центру української культури в Таллінні Анатолій Лютюк, який допомагав створювати книгу про жителів Херсонщини, передав для відвідувачів листівки з паперу, який виготовили вручну. На ньому зображені журавель в гнізді, де поруч впала ракета. І там написано українською, англійською та іспанською: “Дякую за підтримку України”.

  • 11 вересня в Миколаєві, в Галереї мистецтв Чорноморського національного університету ім. Петра Могили відкрили виставку до Дня народження міста "Наше рідне місто – Миколаїв". На ній була представлена окрема експозиція картин, які збирає миколаївський колекціонер Вадим Юрлов як дар для Херсонського художнього музею ім. О. Шовкуненка.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів