Підтримати нас

Роботи херсонських художників у забитих вікнах міста: у Києві відкриється виставка “На плаву”

Автор статті
17 січня 2024 12:23
557
Поширити:

17 січня в Києві відкриється виставка “На плаву”, яка буде підсумком однойменного мистецького проєкту.  2023 року 11 митців та мисткинь створили в Херсоні вуличні галереї, розмістивши свої роботи у вікнах будинків, забитих фанерою чи осб-плитами.

Про це йдеться на сторінці виставки. 

“В умовах, коли відновлювати роботу галерей у Херсоні немає змоги, митці знайшли вихід, як втримати зв’язок зі своїм містом і показати, що Херсон тримається на плаву – як і його культура та мистецтво” – ідеться в повідомленні. 

У просторі PEN Ukraine будуть представлені роботи таких авторів: Олександр Жуковський, Вікторія Березіна, Костянтин і Анастасія Терещенко, Світлана Юр’єва, Олександра Паранченко, Євгенія Решетникова, Володимир Рейнхарт, Маргарита Болгар, Ліліана Реліч, Макс Афанасьєв, Олександр Танасюк, Нестор Сорока.

Виставка відкриється 17 січня о 18:00. Ініціатор – Центр культурного розвитку “Тотем”. Проєкт реалізується за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

З липня по вересень у межах проєкту “На плаву” ГО “Центр культурного розвитку "Тотем" у Херсоні розміщували вуличні виставки місцевих митців. Так, 28 липня в центрі Херсона з’явилася перша вулична галерея у вікнах Будинку вчителя. Згодом було ще декілька виставок: від картин жінок у традиційному українському вбранні на магазині, до афіші вигаданого бойовика “Зоряні війни: повернення Ї” на кінотеатрі “Україна”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ