Підтримати нас

Афіші для “України”: на будівлі кінотеатру розмістили нову виставку херсонського художника

Vgoru
Автор статті
20 вересня 2023 06:50
521
Поширити:

У Херсоні забиті вікна колишнього кінотеатру “Україна” прикрасили роботами Олександра Жуковського. Так, херсонський художник намалював афішу до вигаданого бойовика «Зоряні війни: повернення Ї». Вулична виставка розміщена в межах проєкту “На плаву” громадської організації “Центр культурного розвитку "Тотем" та за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

Фотокореспондент "Вгору" Олександр Корняков зробив світлини вуличної виставки.

Як зазначається на сторінці ГО, виставка присвячена двом Валеріям – головнокомандувачу Валерію Залужному й херсонському художнику Валерію Попову, який за 30 років намалював 2 тисячі 880 афіш до фільмів кінотеатру «Україна».

“Роботи Валерія Попова практично не збереглися – він зафарбовував старі афіші, щоб зробити нові. Проте пам’ять про мальовані афіші залишилася. І сьогодні цю традицію продовжує херсонський художник Олександр Жуковський із намальованою вручну афішею до бойовика «Зоряні війни: повернення Ї”, – ідеться в дописі.

До цього в Херсоні була виставка семирічного хлопчика Нестора Сороки про гроші. Він малював українську гривню, американський долар, євро, англійський фунт.

Керівниця ГО “Центр культурного розвитку "Тотем" Олена Афанасьєва говорить, що міський простір мав депресивний вигляд, а виставки зараз проводити небезпечно. У прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору”  вона розповіла про те, як виник проєкт “На плаву”. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ