Підтримати нас

День вишиванки: в Херсоні на укритті намалювали орнаменти

16 травня 2024 21:58
297
Поширити:
Усі фото Олександра Корнякова, "Вгору"

У Херсоні до Дня вишиванки на одному з укриттів працівники управління культури та бібліотеки, волонтери намалювали візерунки.

Про це “Вгору” розповіла начальниця управління культури МВА Світлана Думинська.

Вона додала, що почали готуватися ще за кілька днів. Спочатку нанесли чорну фарбу на все укриття. І вже у День вишиванки наносили орнаменти.

“Людей ми збирати не можемо, але дуже хотілося підтримати херсонців. Тому вирішили “одягнути” укриття у вишиванку”, – розповіла Думинська.

Світлана Думинська зазначила, символічно, що це укриття розташоване біля того, яке створили першим в межах фестивалю “Від Конституції до Незалежності”.

У кожного народжувалося слово: воля, перемога, віра, незламність, мир, відродження. Вони символізують кожного українця, сказала начальниця управління.

  • 16 травня в Херсоні у День вишиванки пройшов показ прикрас Ольги Солярчук “Квіти вільної України” та виставка творчих робіт «Вишивана Херсонщина».
  • Херсонка Олена розповіла кореспонденту “Вгору”, що вдягла вишиванку, яку створила її мама для тата ще у 1940 році.
  • Українські традиційні прикраси – частина нашої історії та самобутньої культури. Журналістка “Вгору” дізнавалася, що носили в давнину українки, зокрема, й херсонські жінки та дівчата. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів