Підтримати нас

Укргідроенерго оголосило тендер на юрпослуги для відшкодування збитків завданих підривом Каховської ГЕС

17 серпня 2024 10:28
250
Поширити:
Фото: Укргідроенерго

15 серпня Укргідроенерго оголосило закупівлю послуг щодо забезпечення юридичного представництва в міжнародному арбітражі з питань відшкодування втрат, спричинених знищенням Каховської гідроелектростанції, яку підірвали російські окупаційні війська в червні минулого року.

Про це йдеться на сайті Укргідроенерго.

У повідомленні зазначається, що відомство ініціювало арбітражний розгляд проти російської федерації.

У березні 2024 року українська сторона направила офіційне повідомлення уряду та іншим офіційним особам РФ про вирішення спору відповідно до Угоди між урядами України та Росії про взаємний захист інвестицій.

“Як вбачається з практики вирішення аналогічних спорів, розгляд цієї справи триватиме багато років і саме тому, компанія очікує отримати надійного та професійного партнера, з яким впевнено буде проходити цей важкий, але дуже важливий процес, який, в тому числі, є необхідним для притягнення до відповідальності осіб, винних у цій катастрофі”, - пишуть в Укргідроенерго.

Компанія запрошує до участі в тендері національні та міжнародні юридичні. Перевагу надаватимуть фірмам з досвідом успішного представництва в інвестиційних і міжнародних комерційних арбітражах.

Деталі тендеру та умови участі доступні за посиланням. Додаткові запитання можна надіслати через систему Prozorro не пізніше ніж за 10 днів до завершення терміну подачі заявок, йдеться на сайті.

  • Військові РФ підірвали Каховську ГЕС 6 червня 2023 року. Через це було затоплено 600 км² території Херсонщини. У населених пунктах, розташованих вище греблі Каховської ГЕС, виникла проблема з питною водою.
  • ООН оцінювало, що Україна зазнала збитків на суму майже $14 мільярдів через руйнування греблі Каховської ГЕС.
  • В ефірі “Вгору” Іван Мойсієнко повідомив, що у червні він бачив проростки верби, що підіймались над землею на 2-3 сантиметри, максимум на 10. А вже 19 жовтня там побачили дерева більше ніж 2 метри заввишки.
  • Згідно з останніми супутниковими знімками району Великого Лугу, значна частина Каховського водосховища, яка раніше була осушена, вкрита водою. Там вперше майже за 70 років відбувається водопілля.
  • В ефірі “Вгору” докторка біологічних наук Анна Куземко розповіла, що найбільш оптимістичний прогноз щодо території колишнього Каховського водосховища, що далі формуватиметься заплавна рослинність.
  • 5 серпня 2024 року відбулась зустріч представників Міністерства культури та інформаційної політики України, бюро ЮНЕСКО в Україні, Інституту археології України та Національного заповідника “Хортиця”. Основною темою обговорення стало проведення археологічних досліджень на територіях, що постраждали після підриву Каховської ГЕС.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів