Підтримати нас

Українці з усього світу зберуться разом у Львові на гопак

25 червня 2016 14:15
278
Поширити:

Цьогоріч Львів прийме унікальний фестиваль – International Ukrainian Dance & Culture Festival (1-ий Міжнародний фестиваль українського танцю та культури).

Колективи українського танцю та пісні зустрінуться на одній сцені, щоби відсвяткувати важливі дати в українській історії – 25 років Незалежності України та 125 років від початку українського еміграційного руху. Мета фестивалю – презентація українського танцю, музики й пісні з усіх куточків світу, де проживають українці, інформує "Експрес".

«Зважаючи на великий ентузіазм та бажання колективів регулярно приїжджати в Україну, як заради виступів та навчальних семінарів, так і задля відвідання різних міст, є надія, що фестиваль стане щорічною подією та приєднається до багатої «фестивальної родини» Львова», – зазначають організатори.

Впродовж багатьох років українська діаспора з цілого світу докладала чимало зусиль й коштів для посильної допомоги Україні у найскрутніший час її боротьби за справжню Незалежність.

Для багатьох представників української діаспори саме українська культура, танець та пісня є тими універсальними засобами єднання різних поколінь та  національної ідентифікації.

Фестиваль буде проходити у Львові 15-18 липня 2016 року. У рамках фестивалю також заплановано низку майстер-класів із українського танцю та співу для колективів-учасників. Учасники — колективи українського танцю «Вітер» (Едмонтон, Канада), «Атабаска» (Атабаска, Канада), «Поділля» (Манчестер, Велика Британія), «Брати-козаки» (Мельбурн, Австралія), «Славутич» (Кременчук, Україна) й інші.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів