Підтримати нас

Україна потрапила в пятірку країн з найбільшою кількістю внутрішніх переселенців

13 травня 2016 15:30
251
Поширити:

У 2015 році загальна кількість внутрішніх біженців у всьому світі збільшилася на 8,6 мільйона.

Про це йдеться у звіті, опублікованому 11 травня, Норвезької ради з питань біженців (NRC) та Моніторингового центру щодо внутрішньо переміщених осіб (IDMC), передає ТСН. За даними вказаних організацій, наразі в світі нараховується 40,8 мільйона вимушених переселенців. У ці цифри не входять люди, які залишили домівки у пошуках кращої долі та виїхали закордон. "Це найвищі показники, які коли-небудь були зафіксовані", - зауважив голова Норвезької ради з питань біженців Ян Егеланд. 

Серед країн з найвищою кількістю внутрішніх біженців лідирують Ємен, Сирія, Ірак та Україна. Так, протягом 2015 року у Ємені, Сирії та Іраку зареєстровано понад 4,6 мільйона внутрішньо переміщених осіб, в Україні – 1,7 мільйона. Очолює невтішний список Ємен. Там торік додалося найбільше внутрішніх переселенців через військову кампанію проти шиїтських повстанців, яку проводить коаліція на чолі з Саудівською Аравією. У 2015 у Ємені зареєстрували 2,2 мільйона внутрішньо переміщених осіб. Далі йде Сирія. Через громадянську війну, що триває у країні з 2011 року, було зафіксовано 1,3 мільйона біженців. Третє місце посів Ірак. У країні проходить кампанія проти "Ісламської держави". Торік у державі зареєстрували 1,1 мільйона біженців. Так, на четверту сходинку потрапила й Україна. Крім того, вона стала першою країною за межами Близького Сходу, яка має найбільшу кількість переселенців.

Через конфлікт на Сході держави близько 912 тисяч осіб отримали статус внутрішньо переміщених осіб. Загалом в Україні зафіксовано 1,7 мільйонів переселенців. Читайте також: В ООН прогнозують збільшення числа біженців з Сирії "Поки багаті країни усіляко намагаються захистити свої кордони від шукачів притулку і відмовляються їх захистити, мільйони людей залишаються у пастці в своїх власних країнах, де смерть підстерігає їх просто за рогом", - зазначив Карстен Хансен, директор програми Близького Сходу Моніторингового центру щодо внутрішньо переміщених осіб. Крім того, у списку десяти країн з найбільшою кількістю внутрішньо переміщених осіб з 2003 року стабільно перебувають Колумбія, Демократична Республіка Конго, Ірак, Південний Судан і Судан.

Зазначимо, загалом торік у світі нараховувалося 38 мільйонів внутрішньо переміщених осіб.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів