Підтримати нас

У СІЗО №2 Сімферополя знайшли мешканця Нової Каховки, якого тричі брали у полон

Vgoru
Автор статті
22 липня 2023 12:21
455
Поширити:

У СІЗО №2 Сімферополя понад рік утримують мешканця Нової Каховки Леоніда Кондрацького, якого затримали 7 жовтня 2022 року у місті Таврійськ Каховського району Херсонської області.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

Леонід Кондрацький брав участь в Антитерористичній операції у 2014 році під Авдіївкою на Донбасі та пробув там півтора року. Після окупації Херсонщини чоловіка тричі викрадали, але востаннє так і не відпустили додому.

Як писали Новини Приазовʼя, за словами його молодшої доньки Ірини Литвиненко, Леонід Кондрацький разом з цивільною дружиною мешкав у Новій Каховці, але після початку війни вони переїхали до його молодшої доньки у сусіднє містечко Таврійськ. Він щодня їздив у Нову Каховку на роботу – до муніципальної охорони. Коли міська влада організувала автобуси для евакуації людей з Бериславського району до Нової Каховки, Кондрацький пішов працювати водієм. Саме тоді, на початку березня, окупанти забрали чоловіка вперше і протримали в полоні десять днів.

“Окупанти його катували і намагалися дізнатися, чи Кондрацький Леонід Адольфович справді правнук Адольфа Гітлера. Такий маразм”, – розповідала донька.

Через тиждень після звільнення Кондрацького російські військові прийшли з обшуком до його доньки. Після цього випадку Кондрацький наполіг на тому, щоб донька разом з дитиною покинули місто.

Вдруге Леонід Кондрацький провів у полоні окупантів 17 діб – із середини квітня до початку травня, повідомила Ірина.

Втретє українця забрали в полон 7 жовтня близько 17-ї години вечора. Окупанти прийшли за Кондрацьким додому, розповіла його донька. За словами Ірини Литвиненко, втретє чоловіка утримували в будівлі СБУ у Новій Каховці до 18 жовтня. Слідчий, призначений окупантами у Новій Каховці, розповів рідним Кондрацького, що його вивезли до Росії.

Нагадаємо, статус Ігоря Колихаєва, міського голови Херсона, якого із червня минулого року російські окупанти утримують у полоні, досі не визначений. Ігор Колихаєв – єдиний міський голова обласного центру в полоні росіян і один із кількох голів місцевого самоврядування, кого досі не звільнили.

Військовослужбовця 36-ї бригади морської піхоти Олександра Дідура 6 липня повернули з російського полону разом з іншими 44 українцями. Захисник Маріуполя з Олешок очікував на обмін майже рік і два місяці.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ