Підтримати нас

У новому навчальному році розпочнуть роботу фахові ліцеї від МВС України: що відомо

08 липня 2024 15:55
294
Поширити:
Фото: Національна поліція України

У 2024 навчальному році в Україні розпочнуть свою роботу перші ліцеї безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання міністерства внутрішніх справ. Ліцеї розташовані у Києві, Дніпрі, Івано-Франківську, Вінниці та Кривому Розі.

У коментарі “Вгору” речник Нацполіції Андрій Кований розповів, що навчатися в ліцеях зможуть діти загиблих, поранених або зниклих безвісти працівників та військовослужбовців органів системи МВС і Сил безпеки та оборони України, а також діти учасників бойових дій.

Усі витрати на навчання, проживання, харчування та форму повністю покриє держава, обов’язковою умовою для вступу є закінчення 9 класу школи або іншої освітньої установи. 

У документі з правилами вступу зазначається, що вступ до ліцею не зобов’язує дітей надалі працювати в органах МВС або Сил безпеки та оборони України.

Вступ до ліцеїв передбачає складання тестів з:

  • Української мови (диктант).
  • Історії України (тестування).
  • Фізичної підготовки (виконання фізичних вправ).

Форму зворотного звʼязку можна заповнити за посиланням.

  • Нещодавно стало відомо, що абітурієнти з окупованих територій мають можливість проживати в гуртожитках, що розташовані на базі 195 вишів України.
  • Для українців, які цьогоріч завершують здобуття вищої освіти ступеня бакалавра та перебувають на окупованих територіях України або в населених пунктах, віднесених до території активних бойових дій, запровадили спеціальні умови вступу на магістратуру. Зміни набули чинності з 19 червня 2024 року.
  • Після 1 січня 2024 року абітурієнти, які виїхали з окупованих територій та з місць, де велись активні бойові дії, можуть вступити на бакалаврат за співбесідою.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів