Підтримати нас

Українці, які перебувають на окупованих територіях, матимуть спеціальні умови вступу на магістратуру

21 червня 2024 13:22
224
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Для українців, які цьогоріч завершують здобуття вищої освіти ступеня бакалавра та перебувають на окупованих територіях України або в населених пунктах, віднесених до території активних бойових дій, запровадили спеціальні умови вступу на магістратуру.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Якщо громадяни України планують вступати на магістратуру вишу, в якому навчались раніше, на спеціальність, з якої вже отримали диплом бакалавра, вони можуть не складати єдине фахове вступне випробування і єдиний вступний іспит.

Якщо в обраному виші немає магістратури за спеціальністю, з якої у бакалавра вже є диплом, то на тих же умовах можна подати документи до будь-якого переміщеного (тимчасово переміщеного) ЗВО Запорізької, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської та Чернігівської областей.

Зміни набули чинності з 19 червня 2024 року.

  • Нещодавно стало відомо, що після 1 січня 2024 року абітурієнти, які виїхали з окупованих територій та з місць, де велись активні бойові дії, можуть вступити на бакалаврат за співбесідою.
  • У 2024 році до щорічного рейтингу увійшло 4 херсонських закладів вищої освіти. Результати рейтингу ґрунтуються на показниках даних наукометричної бази Scopus Херсонський державний університет посів 51 місце, 88 – Херсонська державна морська академія, 115 – Херсонський національний технічний університет та 117 – Херсонський державний аграрний університет.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів