Підтримати нас

У Криму ГУР завдав удару по російському кораблю “Сергій Котов”, вартістю 65 млн доларів. ВІДЕО

Вгору
Автор статті
05 березня 2024 10:10
437
Поширити:

У ніч 5 березня спецпідрозділ ГУР МО України  “Group 13” атакував морськими дронами “Magura V5” патрульний корабель Чорноморського флоту РФ “Сергій Котов” неподалік Керченської протоки.

Про це йдеться на сторінці Головного управління розвідки МО України.

За їхніми даними, пошкоджені корма, правий та лівий борти.

Зазначається, що ціна цього корабля становить близько 65 млн доларів.

Як повідомляє представник ГУР Андрій Юсов в ефірі Радіо Свобода, унаслідок атаки є загиблі та поранені. Водночас він сказав, що частина російського екіпажу змогла евакуюватися.

“Принаймні відомо про понад десять карет швидкої допомоги. Тобто евакуаційна операція все ж таки проводилася», – додав він.

Також він розповів, що на кораблі планували розмістити зенітно-ракетні комплекси. 

«Були плани з розміщення зенітно-ракетних комплексів на саме судно. І вже такі спроби були. Чим менше таких суден, тим менше зенітно-ракетних комплексів буде на них розміщено, а це означає більше можливостей для українських сил безпеки та оборони”, – зазначив представник ГУР.

Окрім цього, за словами Юсова, його використовували для атаки на острів Зміїний.

Відомо, що вночі 5 березня в Керчі чули вибухи й близько 8 годин був перекритий Кримський міст.

  • Станом на 25 лютого 2024 року Росія не змогла повністю відновити Кримський міст після того, як українські військові пошкодили його надводними дронами Sea baby в липні 2023 року. Наразі армія РФ не може використовувати його для переміщення техніки та зброї.
  • 26 грудня 2023 року українська армія потопила російський десантний корабель "Новочеркаськ" в окупованому Криму. Близько о пів на третю ночі українська тактична авіація атакувала крилатими ракетами цей корабель у районі Феодосії.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ