Підтримати нас

Малюк: армія РФ не може використовувати Кримський міст для перевезення техніки

Вгору
Автор статті
25 лютого 2024 22:09
528
Поширити:
Пожежа на Кримському мосту, 8 жовтня 2022 Фото: Maxar.

Станом на 25 лютого 2024 року Росія не змогла повністю відновити Кримський міст після того, як українські військові пошкодили його надводними дронами Sea baby в липні 2023 року. Наразі армія РФ не може використовувати його для переміщення техніки та зброї.

Про це повідомив голова Служби безпеки України Василь Малюк під час форуму “Україна. Рік 2024”.

Він зазначив, що СБУ атакувала дорожнє та залізничне полотно. Тому окупаційні війська використовують для своєї логістики поромну переправу.

  • 12 грудня 2023 року в ефірі “Вгору” Наталія Гуменюк розповідала, що на лівобережжі Херсонщини є проблеми із забезпеченням військових РФ. Бо Сили оборони тримають вогневий контроль над більшістю російських транспортних маршрутів. На сьогодні для окупаційних військ робоча траса М-18 через Армянськ. А решта через Чонгарський, Генічеський мости – не спроможна витримати навантаження щодо перевезення військових вантажів. Крім того, Кримський міст не може функціонувати в повному обсязі
  • 19 серпня Василь Малюк розкрив деякі деталі спецоперацій з підриву Кримського мосту 8 жовтня 2022 року та 17 липня 2023 року.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ