Підтримати нас

ЗСУ потопили російський десантний корабель у Криму

Vgoru
Автор статті
26 грудня 2023 08:00
378
Поширити:

Українська армія потопила російський десантний корабель "Новочеркаськ" в окупованому Криму. Міноборони РФ підтвердило пошкодження корабля.

Про атаку на "Новочеркаськ" повідомив командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук.

"А флоту на Росії стає все менше! Цього разу услід за флагманом ЧФ РФ – крейсером "Москва", прямує великий десантний корабель "Новочеркаськ"", – написав командувач.

Як повідомили в Повітряних Силах, близько о пів на третю ночі українська тактична авіація атакувала крилатими ракетами великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ "Новочеркаськ" у районі Феодосії.

Раніше жителі Феодосії повідомили про гучні вибухи над містом та пожежу в порту. Окупаційний глава Криму Сергій Аксьонов заявив про "атаку" на території порту Феодосії. Пізніше він повідомив, що у Феодосії нібито загинула одна людина, двоє поранені. Пошкодження отримали шість будівель у порту – переважно вибиті вікна.

У Міноборони Росії підтвердили ліквідацію корабля і заявили про нібито знищення двох українських Су-24, які запускали ракети. Речник повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі "Радіо Свобода" не підтвердив знищення двох українських літаків.

Як повідомили у Військово-морських Силах ЗСУ станом на ранок 26 грудня в Чорному та Азовському морях немає кораблів РФ.

У березні 2022 року російський десантний корабель "Новочеркаськ" уже був пошкоджений ЗСУ під час удару по порту Бердянська. За даними Міноборони України, тоді на "Новочеркаську" було троє загиблих та троє поранених.

З початку повномасштабного вторгнення українські військові знищили 24 кораблі або катери, а також один підводний човен російських окупантів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ