Підтримати нас

У комунальну власність повернули 18 га сільгоспземлі на Херсонщині вартістю 15 млн гривень

Vgoru
Автор статті
30 серпня 2023 11:34
384
Поширити:

У комунальну власність Таврійської міської територіальної громади Каховського району Херсонської області повернули землю площею 18 га, вартістю 15 млн гривень.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Як зазначають у дописі, земельну ділянку у виробничих цілях використовувало підприємство та протягом 2 років не сплачувало до бюджету орендну плату за її використання, порушуючи умови договору та законодавство.

“Прокуратура, представляючи інтереси держави, ініціювала в судовому порядку повернення землі у власність територіальної громади”, – написали у відомстві.

Наразі рішення Господарського суду ухвалене за позовом Каховської окружної прокуратури до товариства з обмеженою відповідальністю про розірвання договору оренди землі, а також її повернення територіальній громаді, виконано.

Нагадуємо, Дмитро Юнусов розповів Медіаплатформі «Вгору» про нинішній стан агропромислового комплексу правобережжя Херсонської області. До повномасштабної війни Херсонщина, регіон-лідер у виробництві зернових і соняшника, овочів і баштанних культур, була одним із найбільших експортерів аграрної продукції в Україні. Тепер сільське господарство області потребує допомоги. Чоботи російських солдатів та їхні загребущі руки перетворили та перетворюють наші багатства на пустелі та згарища.

Станом на 21 серпня, на деокупованій території Херсонської області аграрії зібрали 57 тисяч тонн зернових культур та 300 – баштанної продукції.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ