Підтримати нас

На Херсонщині зібрали 57 тисяч тонн зернових

Vgoru
Автор статті
21 серпня 2023 15:25
819
Поширити:

На деокупованій території Херсонської області аграрії зібрали 57 тисяч тонн зернових культур та 300 – баштанної продукції.

Про це повідомила Херсонська ОВА.

Також зібрано ріпаку – 4,4 тисячі тонни, картоплі – 16 тисяч тонн, овочів – 11,5 тисяч тонн. Вдалося виростити й томати.

«Попри постійні обстріли, попри розграбовані та знищені фермерські господарства наші аграрії провели посівну та продовжують збирати врожай», – розповів перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій.

Раніше писали, що фермерська родина з Дніпропетровщини відправила до Херсонщини понад 100 тонн насіння пшениці та ячменю.

Під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору” Іван Мринський розповів, які екзотичні культури можна вирощувати на Херсонщині.

Журналісти Медіаплатформи “Вгору” говорили з Дмитром Юнусовим про стан сільського господарства деокупованої Херсонщини. Усі землі максимально, відсотків на 95, були заміновані. Ми побачили зруйновані сільгосппідприємства, згорілу техніку, знищені склади та виробничі приміщення. Потім дізналися, що було вкрадено багато сільгосптехніки та сільгосппродукції з підприємств. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ