Підтримати нас

У колабораціонізмі підозрюється жителька Херсонщини, яка працювала в Олешківській окупаційній адміністрації

Vgoru
Автор статті
04 січня 2024 14:16
384
Поширити:

Прокурори заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі та пособництві державі-агресору колишній начальниці одного з сервісних центрів Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області.

Про це повідомила прокуратура Херсонської області.

За даними слідства, 49-річна підозрювана в лютому 2023 року обійняла посаду «начальника відділу у справах дітей, опіки та піклування Олешківської військово-цивільної адміністрації» в незаконно створеному органі.

Окрім цього, жінка вступила до політичної партії «Єдина Росія». Вона зареєструвалася як кандидат у депутати та у вересні 2023 року взяла участь у псевдовиборах, а згодом очолила «Раду депутатів Олешківського муніципального округу», стверджують правоохоронці.

У прокуратурі пишуть, що в липні 2023 року на посаді «заступника голови військово-громадянської адміністрації Олешківського муніципального округу» підозрювана проводила примусову евакуацію цивільних людей з Олешок до Росії.

Також жінка примушувала місцевих жителів, які мають статус опікуна, надавати відповідні відомості окупаційній владі. У разі відмови погрожувала вилучити дитину з родини. Схиляла батьків-вихователів вивозити дітей на територію РФ, йдеться в дописі. 

Зазначається, що підозрювана переконувала людей отримувати паспорти та інші документи, які видавали відповідні російські служби. 

У тексті підозри на сторінці Офісу Генерального прокурора йдеться про Ларису Іваннікову.

В Офісу Генпрокурора повідомили, що з січня по жовтень 2023 року на облік поставили 482 кримінальних правопорушення за фактом колабораціонізму в Херсонській області. 177 людям вручили підозри, із них для 125 фігурантів кримінальні провадження закінчилися розслідуванням.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ