Підтримати нас

У Херсоні завершують ремонт гуртожитку для переселенців

04 грудня 2016 18:15
524
Поширити:

Цього тижня під головуванням в.о. заступника міського голови, начальника управління соціальної політики Херсонської міської ради Олени Рузгіс відбувся черговий робочий виїзд до об’єкта, де на даний час проводяться ремонтні роботи за фінансової підтримки Європейського союзу в рамках реалізації проекту «Активізація територіальної громади Херсона для подолання проблем внутрішньо переміщених осіб»(четвертий поверх гуртожитку за адресою: м. Херсон, вул. Комкова, 76-в).

Основна мета виїзду – контроль за проведенням ремонтних робіт на даному об’єкті та шляхи вирішення проблемних питань.

На даний час ремонтні роботи майже закінчені – проведено заміну внутрішніх комунікацій на поверсі, системи опалення, замінено вікна на металопластикові, проведено монтаж дверей, фактично завершено внутрішні оздоблювальні роботи, підключено необхідне обладнання та інше. На даний час впроваджується другий етап підготовчих робіт для заселення – зборка та установка меблів.

Слід зазначити, що під час попереднього виїзду (12 жовтня 2016 року) було встановлено, що комунікації з водовідведення на всіх п’яти поверхах та у підвалі гуртожитку потребують повної заміни у зв’язку з їх зношенням.

Олена Рузгіс проінформувала, що за її зверненням до міського голови Володимира Миколаєнка на сесії Херсонської міської ради розглянуто питання щодо фінансування з проведення ремонтних робіт та виділено понад 400 тис. грн. з міського бюджету. На даний час в гуртожитку проводяться ремонтні роботи щодо заміни старих комунікацій на нові. Це надасть змогу істотно поліпшити умови проживання не тільки на 4 поверсі гуртожитку, а і загалом на всіх 5 поверхах.

Також участь у робочому виїзді взяли директор Херсонського міського центра соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Антон Єфанов, директор проекту «Активізація територіальної громади Херсона для подолання проблем внутрішньо переміщених осіб (вимушених переселенців)» Наталія Краска та менеджер даного проекту Ірина Сербул.

Довідка. Проект «Активізація територіальної громади Херсона для подолання проблем внутрішньо переміщених осіб (вимушених переселенців)» реалізовується за фінансової підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні.

Загальна площа приміщень, які підлягають ремонту в рамках проекту складає 964,7м2. Загальна кількість кімнат для ремонту – 38, загальна площа жилих приміщень – 656,1м2. Приміщення соціальної інфраструктури: кухні – 2, площею 36,4 м2; санвузли – 4, площею 50,1 м2; коридор 1, площею 161,3 м2; сходові майданчики – 2, площею 24,0 м2; хол – 1, площею 36,8 м2. Загальна площа нежилих приміщень - 308,6 м2.

Після завершення ремонтних робіт та облаштування кімнат меблями буде готово для заселення 38 кімнат для сімей з числа внутрішньо переміщених осіб зі Сходу України та АР Крим.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ