Підтримати нас

У Голій Пристані люди готують їжу на вогнищах: ситуація з підтопленням в Голопристанській громаді

Vgoru
Автор статті
18 червня 2023 08:19
2,073
Поширити:

На ранок 18 червня ситуація з підтопленням в тимчасово окупованій Голопристанській громаді хоча і стабілізується, але залишається складною. На 13-ий день від теракту росіян на Каховській ГЕС жителі громади вимушені готувати їжу на вогнищах, усе ще не можуть зайти до житла та потерпають від нестачі їжі.

Про це повідомляє Голопристанська МВА.

За інформацією адміністрації, рівень води в центральній та східній частинах міста в низинах складає близько 1 м. У селах Кардашинка та Кохани також – доступу до житла власники не мають.

У підтоплених частинах міста відсутнє світло, газо- та водопостачання.

Жителі багатоквартирних будинків вимушені готувати їжу на вогнищах через слабкий тиск газу, ідеться в дописі.

В селах Велика та Мала Кардашинки магазини не працюють, немає доставлення хліба та овочів. Гуманітарну ситуацію в місті та затоплених селах можна оцінити як надкритичну, вважають в адміністрації.

Раніше ми писали, що руйнація будинків у громаді орієнтовно складала в місті та в селі Кардашинка до 30%. Продовжували надходити повідомлення про загиблих від водної катастрофи. 

Відтік води дуже повільний. Відсутність можливості утилізації трупів домашніх тварин призводить до критичної ситуації для населення.

Російські військові не дозволили вивезти труну з тілом жінки 17 червня, померлої в місті Гола Пристань під час повені через підрив окупантами греблі Каховської ГЕС.  Покійну місцеві хотіли поховати на сухому кладовищі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ