Підтримати нас

У двох населених пунктах окупованої Херсонщини зросла кількість незаконних пунктів мобілізації

07 травня 2024 14:01
469
Поширити:
Мобілізаційні пункти в окупованому Сімферополі. Фото: Анти Z

На території окупованої Херсонської області незаконна влада збільшила темпи мобілізації. Кількість вуличних мобілізаційних пунктів зросла в Генічеську та Каховці, а також в окупованій Запорізькій області та в Криму.

Про це повідомляють джерела організації "Анти Z".

Окупаційна влада сформувала списки осіб, яких планують мобілізувати, основну частину складуть колишні працівники правоохоронних органів України, які зрадили присязі.

Згодом незаконна влада планує додати до списків й членів спортивних організацій та обʼєднань.

У коментарі Медіаплатформі “Вгору” заступник директора  Центру близькосхідних досліджень   Центр близькосхідних досліджень – аналітичний центр для вивчення політичних процесів на Близькому Сході. З 2014 року, з початком російської агресії проти України, Центр зосередився на дослідженні питань, пов’язаних із російською агресією проти України й російською окупацією.  Сергій Данилов розповів, що наразі військкомати на окупованих територіях готуються до процесу мобілізації.

За його словами, в окупації скрізь розклеєні оголошення про те, що треба встати на військовий облік.

“До кінця місяця (ред.травня) окупаційна влада готується примусити людей встати на військовий облік. І десь з літа, очевидно, в тій чи іншій формі почнеться мобілізація”, – каже Данилов.

Мобілізувати можуть як строковиків, так і молодь, яка досягла призовного віку. Також незаконна влада працюватиме над пошуком контрактників.

На думку Сергія Данилова, цілком логічно, що першими мобілізують силовиків, які зрадили присязі, оскільки вони, на відміну від звичайних жителів, мають певний військовий досвід.

  • За словами заступника голови Херсонської обласної ради Юрія Соболевського, незаконна влада планує використати 9 травня в пропаганді мобілізації населення окупованих територій до російської армії.
  • На захопленій Росією території Херсонської області окупаційна влада посилює мобілізаційні заходи. В окупованому Генічеську біля парку Шевченка роздають агітаційні листівки із закликом долучитись до лав армії РФ.
  • Речник УДА Сергій Братчук розповів, що мобілізація триває постійно. Для цього влада РФ і провела незаконні вибори на окупованих територіях України. Таким чином вони намагалися провести фільтрацію для українців і скласти реєстри мобілізаційних ресурсів на окупованих територіях.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ