Підтримати нас

“Окупаційна влада не жаліє нікого”. Братчук про паспортизацію та мобілізацію на лівобережжі Херсонщини

Автор статті
07 квітня 2024 07:52
345
Поширити:

За інформацією, що надходить з окупованої території Херсонщини паспортизація тільки посилюється. До людей, які ще не отримали паспорт РФ застосовують фільтраційні заходи.

Про це повідомив речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук у телемарафоні “Єдині новини”.

“Окрім цього, окупаційна влада обмежила доступ до медпослуг. Тиск залишається жорстким”, – додав він.

За словами Братчука, мобілізація триває постійно. Для цього й влада РФ провела незаконні вибори на окупованих територіях України. Таким чином вони намагалися провести фільтрацію для українців і скласти реєстри мобілізаційних ресурсів на окупованих територіях.

“Що українців забиратимуть в російську армії жодних сумнівів немає. Жаліти нікого не будуть, як вони не жаліють своїх громадян”, – зазначив речник.

Також у телемарафоні заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський розповів, що на лівобережжі Херсонщини чоловіків, які не стали на військовий облік, російські окупанти затримують і заводять на них сфабриковані справи.

  • У коментарі Медіаплатформі “Вгору” Сергій Данилов розповів, що окупаційна адміністрація погрожує депортацією тим людям, які відмовляються брати російський паспорт. Був відомий випадок, коли на окупованій території Херсонщини сильно побили людину, яка не захотіла отримувати документи РФ. Після цього вона була вимушена їх узяти.
  • Також  у коментарі “Вгору” Наталія Гуменюк сказала, що за даними Головного управління розвідки, імовірно, що окупаційна влада посилить заходи щодо мобілізації на лівобережжі Херсонщини. У межах підготовки до незаконних виборів, під час них, російські окупанти могли зібрати максимум інформації про чоловіків призовного віку. Після чого їх можуть спочатку залучити до так званої територіальної оборони, а потім перевести до регулярного війська РФ.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ