Підтримати нас

Після виборів, імовірно, окупаційна влада посилить мобілізаційні заходи на лівобережжі Херсонщини. ОНОВЛЕНО

Вгору
16 березня 2024 21:50
1,323
Поширити:
Фото: Укрінформ

Оновлено. Як повідомила в коментарі Медіаплатформі “Вгору”, начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, за даними Головного управління розвідки, імовірно, що окупаційна влада посилить заходи щодо мобілізації на лівобережжі Херсонщини.

“У межах підготовки до незаконних виборів, під час них, російські окупанти могли зібрати максимум інформації про чоловіків призовного віку. Після чого їх можуть спочатку залучити до так званої територіальної оборони, а потім перевести до регулярного війська РФ”, – додала Гуменюк.

Також заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський розповів, що ризики мобілізації – високі.

“Якщо до виборів вони лише змушували чоловіків ставати на облік, тобто певна кількість уже в них є, і промислова мобілізація може бути”, – сказав держслужбовець.

Він зазначив, що чоловіків не будуть мобілізувати до батальйону "Маргєлова", який окупаційна влада створила на Херсонщині, але в який не змогла набрати місцевих жителів, залучивши людей із Донецької, Луганської областей. Мешканців Херсонщини будуть розміщувати по різних підрозділах, адже настрої людей негативні до цих процесів і російські окупанти бояться наслідків.

“Адже вони розуміють, що більшість людей на лівобережжі Херсонщини чекає звільнення, окрім тієї купки колаборантів”, – розповів Юрій Соболевський.

Справжність документа не підтверджена. Журналіст Андрій Цаплієнко опублікував наказ “Про додатковий призов громадян на військову службу по мобілізації”, який нібито поширюється від 11 березня 2024 року між співробітниками військово-слідчого комітету РФ, які діють на окупованій Херсонщині. 

  • Під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ представник ГУР Андрій Юсов у лютому 2024 року повідомляв, що Кремль проведе нову хвилю мобілізації на окупованих територіях України не в лютому, а вже після виборів російського президента в березні цього року.
  • ГУР МО України раніше розповіло, що після втрат у боях окупаційна влада намагається покрити дефіцит військових українськими чоловіками, які залишилися в окупації. Примусова мобілізація вже розпочалась у захоплених громадах Херсонської та Запорізької областей. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів