Підтримати нас

Російські окупанти посилюють мобілізаційні заходи на лівобережжі Херсонщини

Автор статті
14 квітня 2024 19:54
330
Поширити:
Фото: ГУР

На захопленій Росією території Херсонської області окупаційна влада посилює мобілізаційні заходи.

Про це повідомили активісти руху “Жовта стрічка”.

Зазначається, що в окупованому Генічеську біля парку Шевченка роздають агітаційні листівки із закликом долучитись до лав армії РФ.

Також у захопленому Скадовську російські окупанти уточнюють списки цивільного населення щодо чоловіків призовного віку. Окрім того, вони агітують українців вступати на військову службу за контрактом та до "добровольчих батальйонів", йдеться в повідомленні.

  • У коментарі “Вгору” Наталія Гуменюк сказала, що за даними Головного управління розвідки, імовірно, що окупаційна влада посилить заходи щодо мобілізації на лівобережжі Херсонщини. У межах підготовки до незаконних виборів, під час них, російські окупанти могли зібрати максимум інформації про чоловіків призовного віку. Після чого їх можуть спочатку залучити до так званої територіальної оборони, а потім перевести до регулярного війська РФ.
  • За словами речника УДА Сергія Братчука, мобілізація триває постійно. Для цього й влада РФ провела незаконні вибори на окупованих територіях України. Таким чином вони намагалися провести фільтрацію для українців і скласти реєстри мобілізаційних ресурсів на окупованих територіях.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ