Підтримати нас

У довідці переселенця додадуть новий рядок

Автор статті
20 лютого 2017 07:15
651
Поширити:

Уряд прийняв поправку до законопроекту, яка визначає нові вимоги до оформлення довідки внутрішньо переміщеної особи з території проведення антитерористичної операції і Республіки Крим.

Уряд прийняв поправку до законопроекту, яка визначає нові вимоги до оформлення довідки внутрішньо переміщеної особи з території проведення антитерористичної операції і Республіки Крим. Відзначається, що з цього тижня всі особи, які оформляють цю довідку, в обов'язковому порядку повинні вказувати інформацію про інвалідність, пише rbn.cc.

В Офіційному віснику України від 21 лютого планується публікація наказу Міністерства соціальної політики №15, на підставі якого внесуть зміни в облік внутрішніх переселенців в Україні.

В кінці минулого року уряд затвердив нову форму довідки внутрішнього переселенця. Якщо раніше документ повинен був бути завірений також в міграційній службі, то зараз цієї необхідності немає. Крім того, з лютого цього року буде введений ще один рядок, де буде вказана повна інформація по інвалідності. Указом міністерства згідно з новими правилами в документ повинні включати докладні дані про інвалідність, в разі її наявності у переселенця. Зокрема, такі відомості, як: причина настання, група (підгрупа), нозологические ознаки, потреба в технічних та інших засобах реабілітації, потреба в санаторно-курортному лікуванні.

Відзначимо, на сьогоднішній день з моменту окупації Криму та ведення бойових дій на території Донбасу, соціальними службами було зареєстровано понад 1,6 мільйону людей, які покинули свої будинки і змушені були переїхати на нове місце проживання.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ