Підтримати нас

Тука запропонував варіант вирішення житлової проблеми переселенців

Автор статті
29 січня 2017 16:49
664
Поширити:

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає, що вирішити житлову проблему внутрішньо переміщених осіб можна шляхом запровадження програми з викупу державою житла цих осіб, яке залишилося на непідконтрольних територіях.

Він зазначив, що головною проблемою на сьогодні для внутрішньо переміщених осіб є відсутність житла та неспроможність платити за винаймання помешкання. Про це пише Уніан.

На думку Туки, вирішити цю проблему могло б використання ізраїльського досвіду, коли держава викупає у людей їхнє житло, яке залишилося на тимчасово непідконтрольних територіях, а за ці гроші громадяни можуть або купити нове на вторинному ринку, або інвестувати в новобудову.

“Якщо зараз ніхто не може взяти на себе відповідальність щодо термінів повернення непідконтрольних територій, то те, що держава має проводити політику на повернення цих територій, не підлягає сумніву. Якщо держава у свій час не захистила громадян від жменьки терористів, то це не означає, що на сьогодні держава може відсторонитися від виконання своїх обов’язків перед громадянами. Тому я переконаний, що саме держава має брати на себе цей тягар”, - сказав Тука.


Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ