Підтримати нас

Цьогорічне фінансування української кіноіндустрії є рекордним

01 вересня 2017 16:00
238
Поширити:

Цьогорічне фінансування кіноіндустрії з боку держави є безпрецедентним в Україні. Про це заявив під час брифінгу Пилип Іллєнко, голова Державного агентства України з питань кіно, передає УНН.

"На цей рік фінансування, яке є у кіноіндустрії, безпрецедентне для всіх 26 років нашої незалежності. Це рекордна сума, і наступного року ми можемо чекати її збільшення", - заявив П.Іллєнко на брифінгу.

За його словами, цьогорічний успіх українського кінематографа, а саме вихід в прокат до кінця 2017 року не менше 13 українських повнометражних стрічок, став можливим завдяки підтримці держави.

"Безпрецедентна подія, яка сталася цього року завдяки тому, що вся кіноіндустрія України об’єдналася і два с половиною роки наполегливо працювала – це ухвалення і набуття чинності закону про державну підтримку кінематографії України", - зазначив речник.

Також, він зазначив, що завдяки закону державна підтримка буде надаватися не лише повноцінним стрічкам, а і кіно-серіалам та театральній мережі, також до зйомок будуть підключатися іноземні спеціалісти, фінансування отримають деякі навчальні заклади, стануть можливими стипендії та гранти для студентів сфери кіноіндустрії.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів