Підтримати нас

“Торік Херсонський напрям був головним”: український генерал про контрнаступ ЗСУ

28 квітня 2024 16:23
292
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

Під час контрнаступу Збройних сил України у 2023 році ключовим напрямком була Херсонщина, а саме деокупація лівого берега Дніпра та просування в напрямку Криму.

Про це в інтерв'ю OBOZ.UA розповів ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

За його словами, Херсонський напрямок є найефективнішим і минулого року він був найважливішим у плані контрнаступу.

“Противник про це дізнався, тому він і підірвав дамбу Каховської ГЕС – щоби залити водою наш найбільш перспективний напрямок. Тоді ми мали ресурси для контрнаступу на одному напрямку, але їх розподілили на три, а потім додали ще й четвертий”, – каже Ігор Романенко.
 На його думку, зараз для подальших наступальних дій слід враховувати негативний досвід минулого року на Херсонщині.
“Тільки коли стане зрозуміло, де ми зможемо зупинити ворога, які резерви ми зможемо зібрати, можна буде ухвалювати рішення щодо пріоритетних напрямків”, – додає генерал-лейтенант.
  • Нещодавно стало відомо, що в результаті позиційних боїв українські війська просунулися на півночі села Кринки на лівобережжі Херсонщини.
  • Українські фотографи Владислава та Костянтин Ліберови опублікували відео, на якому показано який вигляд має село Кринки на лівобережжі Дніпра, де щодня точаться запеклі бої.
  • 17 квітня аналітики Інституту вивчення війни у звіті, посилаючись на російські джерела, писали, що українські військові розширили свій плацдарм у районі села Кринки на Херсонщині на захід на 500 метрів. Це стало можливим завдяки тому, що невідомий російський підрозділ здав свої позиції.
  • Раніше Інституту вивчення війни повідомляв, що геолокаційні кадри, опубліковані 11 квітня, вказують на те, що окупаційні війська просунулися в районі Кринків. Військові РФ розпочали активну діяльність у південній частині острова Великий Потьомкінський (на північ від Голої Пристані).
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ