Підтримати нас

Точну кількість абітурієнтів-переселенців визначити неможливо - експерт

Автор статті
07 липня 2018 03:32
731
Поширити:

У зв'язку з різними системами вступу до українських вишів для абітурієнтів з окупованих територій, підрахувати точну кількість таких абітурієнтів неможливо.

Про це під час прес-конференції розповіла голова Центру громадянської просвіти "Альменда" Валентина Потапова, повідомляє кореспондент Укрінформу, передає Укрінформ.

"Точно прослідкувати кількість дітей ми не можемо. Але ми можемо прослідкувати приблизно, скільки їх з'являється у вишах. Так, 2016 року приблизно з*явилося 700 людей: 153 - за спрощеною системою, 700 - за спільною", - зазначила Потапова.

Експерт пояснила, що, якщо діти отримують дистанційну освіту, на момент проходження ЗНО вони вважаються учнями тієї школи, в якій вони і проходять дистанційну освіту або навчаються за екстернатною формою.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні вступна кампанія для абітурієнтів-внутрішньо переміщених осіб триває до 28 вересня.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб підготувало відеоінструкцію для абітурієнтів з окупованих територій.

З червня запрацювали освітні центри "Крим-Україна" та "Донбас-Україна", через які жителі окупованих територій Криму та Донбасу можуть вступати до українських вищих навчальних закладів за спрощеною системою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ