Підтримати нас

Судитимуть двох людей, які допомагали проводити незаконний референдум на Херсонщині

Вгору
Автор статті
05 березня 2024 13:57
220
Поширити:

Судитимуть за колабораційну діяльність людей, які допомагали проводити незаконний референдум щодо виходу Херсонської області зі складу України та приєднання до РФ.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Правоохоронці встановили, що вони увійшли до складу окупаційних виборчих комісій. У Білозерці, Томиній Балці та Дудчанах обвинувачені обходили будинки місцевих жителів і закликали їх ставити відмітки в «бюлетенях» на користь Росії.

Зазначається, що наразі жінка та чоловік перебувають під вартою. Їм загрожує від п'яти до десяти років ув'язнення.

  • З 23 по 27 вересня 2022 року під час захоплення Херсонської області окупаційна влада провела незаконний референдум щодо виходу зі складу України та приєднання до Росії. Але окупаційні виборчі дільниці були пусті, а представники нелегітимних комісій у супроводі російських військових обходили будинки місцевих жителів. Окрім цього окупаційні війська викрадали людей. 
  • На засіданні Ради безпеки ООН засудили дії РФ і назвали цей референдум незаконним.
  • Уряд Великої Британії запровадив санкції проти Росії за псевдовибори на окупованих територіях України. Зокрема, під обмеження потрапили окупаційний голова Херсонської адміністрації Андрій Алексеєнко, а також голова незаконної виборчої комісії в Херсонській області Марина Захарова.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ