Підтримати нас

Суд визнав винним у колабораціонізмі окупаційного очільника Новотроїцького на Херсонщині 

Вгору
Автор статті
30 січня 2024 10:32
419
Поширити:
Юрій Бочко (праворуч) з Володимиром Сальдом (ліворуч). Фото з сайту "Херсонські депутати"

Визнали винним у колабораціонізмі депутата Генічеської районної ради від партії «ОПЗЖ», який став окупаційним головою Новотроїцького на Херсонщині у 2022 році. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Раніше підозру за це правоохоронці повідомили Юрію Бочку. Він проживав у селі Чумацький Шлях Новотроїцької громади. Там він очолював фермерське господарство «Свято-Володимирівська Січ», а останнім часом займався бізнесом із вирощування зерна.

Як пише прокуратура, у липні 2022 року чоловік обійняв окупаційну посаду голови Новотроїцької військово-цивільної адміністрації. Про це він особисто заявив на зборах із працівниками закладів освіти в захопленій будівлі місцевої адміністрації.

Засуджений неодноразово брав участь у пропагандистських заходах, організованих на підтримку РФ та окупаційної влади, повідомляє прокуратура. 

Юрія Бочка засудили до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати посади в органах держвлади, місцевого самоврядування на 15 років.

  • Новотроїцька селищна громада перебуває під окупацією російських військ із лютого 2022 року. Суд Одеси 6 грудня виніс заочний вирок 65-річній заступниці окупаційного голови Новотроїцької громади на Херсонщині Валентині Шокарєвій.
  • Також 34-річній Євгенії Кузьменко заочно повідомили про підозру в пособництві РФ. У жовтні вона стала головою окупованої Новотроїцької громади. Раніше жінка була співробітницею дитсадка. Також вона працювала косметологинею й масажисткою.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ