Підтримати нас

Суд виніс вирок за колабораціонізм заступниці окупаційного голови Новотроїцької громади

Автор статті
09 грудня 2023 13:19
384
Поширити:

Суд Одеси 6 грудня виніс заочний вирок 65-річній заступниці окупаційного голови Новотроїцької громади на Херсонщині Валентині Шокарєвій.

Про це з посиланням на вирок суду повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Суд встановив, що Валентина Шокарєва добровільно обійняла посаду в окупаційній російській адміністрації у своїй громаді. Жінка досі перебуває на окупованій території.

У суді проти жінки свідчили свідки, частина з яких знають її з дитинства. Ексзаступник голови Новотроїцької громади розповів, що вона телефонувала йому приблизно в серпні 2022 року і пропонувала зайняти окупаційну посаду начальника паспортного столу РФ.

Інший свідок розповів, що бачив як Шокарєва заходила до захопленого приміщення сільради як співробітниця, оскільки сторонніх туди вже не пропускали.

Відомо, що Валентина Шокарєва наймала працівників, видавала російські соцвиплати, брала участь у заходах “юнармійців РФ”, організовувала окупаційний референдум та інші пропагандистські заходи російських окупантів.

Раніше жінка працювала в Новотроїцькому районному будинку культури та дозвілля.

Суд призначив Валентині Шокарєвій покарання – 10 років ув’язнення з конфіскацією майна і неможливістю працювати в органах держвлади, місцевого самоврядування 15 років. 

Новотроїцька селищна громада перебуває під окупацією російських військ з лютого 2022 року. Правоохоронці вже повідомили про підозру в колабораціонізмі 25 співробітникам окупаційної поліції з Новотроїцької громади. Судять і депутата Новотроїцької сільради від «ОПЗЖ» за пособництво РФ та окупаційну директорку Катерину Аширову місцевого центру культури та дозвілля.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ