Підтримати нас

Повідомили про підозру 25 співробітникам окупаційної поліції з Новотроїцької селищної громади

Vgoru
Автор статті
16 жовтня 2023 12:26
755
Поширити:

Нацполіція повідомила про підозру в колабораціонізмі 25 співробітникам окупаційної поліції з Новотроїцької селищної громади на Херсонщині, що нині окупована. Ідентифікували 22 чоловіки й три жінки.

Про це повідомляє поліція Херсонської області.

Ці люди прийняли присягу на вірність РФ, отримали спеціальні звання, а деякі з них – і керівні посади в псевдооргані.

Зазначається, що більшість підозрюваних пішли працювати до підрозділів слідства, карного розшуку, дізнання, чергової частини, дільничної та дорожньо-постової служби, а також служби тилу. Деякі з них у минулому мали досвід роботи в поліції, однак більшість були цивільними й нині несуть службу без відповідної фахової підготовки.

Також за інформацією СБУ, у колабораціонізмі підозрюються 57 людей, які вступили до окупаційного головного управління МВС РФ на лівобережжі Херсонської області. 

Зазначається, що російські окупанти разом із підозрюваними викрадали людей та відвозили їх у російські катівні. Там до них застосовували тортури, катували струмом і надовго залишали без води, ідеться в дописі.

За ці злочини всім підозрюваним загрожує ув’язнення від 12 до 15 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, служба безпеки повідомила про підозру в колабораціонізмі Сергію Березіну, який очолює Чаплинське районне відділення поліції на Херсонщині. Він причетний до масових викрадень і катувань місцевих жителів.

У липні тридцяти працівникам окупаційної поліції в Каховському районі на Херсонщині повідомили про підозру в колабораційній діяльності.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ