Підтримати нас

Тридцять співробітників окупаційної поліції в Каховському районі на Херсонщині підозрюються в колабораціонізмі

Vgoru
Автор статті
24 серпня 2023 11:53
518
Поширити:

Тридцяти працівникам окупаційної поліції в Каховському районі на Херсонщині повідомили про підозру в колабораційній діяльності. Їм загрожує ув’язнення від 12 до 15 років із конфіскацією майна.

Про це повідомив Офіс Генпрокурора.

Імена підозрюваних: Анатолій Дусенко, Євген Овдієнко, Володимир Сьомін, Анатолій Зайцев, Євгенія Задорожня, Михайло Суслов, Артем Яковенко, Михайло Повшик, Артем Бугровенко, Олександр Жакота, Володимир Нікулін, Дмитро Суслов, Олександр Мартинов, Антон Попов, В’ячеслав Костерний, Олександр Макогоник, Олександр Поздняков, Володимир Стацик, Олексій Кравченко, Євген Олійник, Олександр Черьомухін, Ілля Сінько, Віктор Біловицький, Артем Литвиненко, Владислав Хруслов, Катерина Сьоміна, Вероніка Нікуліна, Олександр Добров, Ірина Кравчук, Валентина Бакурова.

За даними слідства, підозрювані, серед яких четверо колишніх працівників Національної поліції України в Херсонській області, добровільно обійняли псевдопосади в незаконному правоохоронному органі – «Каховський районний відділ поліції головного управління міністерства внутрішніх справ Херсонської області», який створила окупаційна влада РФ.

Перебуваючи на псевдопосадах, поліціянти виконували незаконні рішення щодо встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України в Херсонській області, ідеться в дописі.

Сьогодні ми писали, що судитимуть експоліціянта Сергія Калініна з Голопристанського райвідділу поліції ГУНП у Херсонській області за колабораціонізм. Йому винесуть вирок заочно в Херсонському міському суді.

Нагадаємо, винесли вирок мешканці Херсона, яка працювала в окупаційному правоохоронному органі. Жінка визнала вину й активно допомагала слідству у викритті інших колаборантів. Їй доведеться відбувати п'ять років за ґратами – це покарання суттєво менше, аніж передбачено законом.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ