Підтримати нас

Підозрюється в колабораціонізмі експоліціянт із Голої Пристані на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
24 серпня 2023 11:34
573
Поширити:

Судитимуть експоліціянта Сергія Калініна з Голопристанського райвідділу поліції ГУНП у Херсонській області за колабораціонізм. Йому винесуть вирок заочно в Херсонському міському суді.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Слідство встановило, що Сергій Калінін добровільно вступив на службу до незаконно створеного окупаційною владою правоохоронного органу «Голопристанський районний відділ поліції» в травні – червні 2022 року.

Чоловіка призначили на посаду тимчасово виконувача обов'язків помічника чергового частини. На цій посаді він виконував вказівки окупаційної влади, забезпечуючи функціонування псевдоправоохоронного органу, ідеться в дописі.

Йому загрожує ув’язнення від 12 до 15 років із конфіскацією майна.

Калінін Сергій Ігорович народився 10 вересня 1997 року у селі Нова Збур’ївка Херсонської області. Коригувальник. Збирав інформацію на патріотично налаштованих мирних мешканців.

Нагадаємо, міський суд Одеської області визнав Геннадія Недялкова винним у колабораціонізмі. Минулого року він обійняв посаду голови Голої Пристані при окупантах. Його заочно засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд міста Черкаси визнав винним у колабораціонізмі колишнього заступника начальника одного з відділів «Голопристанської виправної колонії (№ 7)» Василя Коваля. Його засудили до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ