Підтримати нас

Окупаційного голову Голої Пристані заочно засудили до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна

Vgoru
Автор статті
08 серпня 2023 16:40
570
Поширити:

Теплодарський міський суд Одеської області визнав Геннадія Недялкова винним у колабораціонізмі. Минулого року він обійняв посаду голови Голої Пристані при окупантах. Його заочно засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 2 серпня.

Геннадій Недялков. Фото з ресурсу Еvocation.info

Як зазначається, 44-річний чоловік в умовах окупації погодився обійняти окупаційну посаду голови «Голопристанської ВЦА Херсонської області».

Згідно з матеріалами справи, Недялков призначив нових голів адміністрацій сіл Велика Кардашинка, Гладківка та Нова Збур’ївка. 

Недялков 30 червня минулого року особисто провів агітаційну зустріч із дирекцією і вчителями школи у Великій Кардашинці.

Колишній директор Голопристанської лікарні розповів, що Недялков пропонував йому та колективу співпрацювати з росіянами. Лікар не бажав мати з ними справу й після неодноразових погроз виїхав з окупації. Він передав правоохоронцям аудіозапис, де Геннадій Недялков пропонує лікарям отримувати паспорти РФ і зарплату російськими рублями.

Колишня заступниця мера Голої Пристані розповіла суду, що на початку червня 2022 року Недялков приїжджав до неї додому, представлявся новим очільником міста і вимагав передати йому майно міської ради. Жінка пригадує, що він погрожував їй, а потім наказував збирати людей для співпраці з окупаційною владою.

Суд пройшов без Геннадія Недялкова, тому що він переховується від правоохоронних органів.

Фото з пропагандистського ЗМІ

Колаборант був директором ТОВ «Сан Сервіс». У 2015 році обирався до Херсонської обласної ради від партії «Відродження», у 2020 році – до Херсонської міськради від партії «Громадський рух «Народний контроль». Жодного разу він не набрав достатньої кількості голосів.

У травні цього року прокуратура арештувала корпоративні права й майно Недялкова на суму понад 11 мільйонів гривень. Недялкіну належать декілька підприємств, що спеціалізуються на торгівлі мʼясом.

Раніше ми писали, що Геннадій Недялков та його заступниця при окупантах Юлія Черемісіна заволоділи автомобілем «Тойота» 2020 року випуску, що належав виконавчому комітету Голопристанської міської ради. 

Благодійний фонд 21 липня передав нині окупованій Голопристанській громаді генератор. Він слугуватиме для якнайшвидшого відновлення роботи комунальних підприємств після деокупації громади.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ