Підтримати нас

Працівника Голопристанської виправної колонії заочно засудили до 14 років за колабораціонізм

Vgoru
Автор статті
23 червня 2023 12:58
2,972
Поширити:

Суд міста Черкаси визнав винним в колабораціонізмі колишнього заступника начальника одного з відділів «Голопристанської виправної колонії (№ 7)» Василя Коваля. Його засудили до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 14 червня.

39-річний Василь Коваль родом із Херсона й мешкав там на момент повномасштабного російського вторгнення. З 2001 року він служив у Державній кримінально-виконавчій службі.

У другій половині травня 2022 року Коваль став окупаційним в.о. начальника «Голопристанской исправительной колонии управления исполнений наказаний по Херсонской области». Проте вже під кінець липня російська окупаційна влада звільнила його з посади. 

У суді як свідок виступив колишній поліціянт. Він підтвердив, що Коваль обіймав посаду в окупаційний пенітенціарній службі.

Інший свідок також ідентифікував колаборантів з-поміж співробітників пенітенціарної системи, серед яких був і Коваль.

 

Василь Коваль у соцмережах 

Адвокат просив його підзахисного виправдати. На його думку, винуватість не підтверджена належними доказами, а частина свідків дали показання із чужих слів. 

На сьогодні встановити точне місцеперебування Коваля не вдалося. За останньою інформацією, у листопаді 2022 року він виїхав до окупованого Криму, звідки вирушив у невідомому напрямку.

Раніше ми писали, що судитимуть двох пенітенціаріїв, які перейшли на бік ворога — колишнього начальника відділення соціально-психологічної служби та оперуповноваженого оперативного відділу Північної виправної колонії №90 у Херсоні. Після звільнення Херсона служителі втекли разом з окупантами та переховуються на лівобережжі Херсонщини. Їм загрожує покарання — довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Молодша інспекторка відділу охорони Державної установи «Північна виправна колонія № 90» добровільно пішла на службу до ворога. Після звільнення Херсона жінка втекла разом із військовими РФ і зараз переховується. 

Колишній молодший інспектор «Північної виправної колонії № 90» в Херсоні отримав про підозру в державній зраді. Його затримали.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ