Підтримати нас

Молодша інспекторка Херсонської колонії № 90 підозрюється в державній зраді

Vgoru
Автор статті
05 червня 2023 14:01
1,723
Поширити:

Молодша інспекторка відділу охорони Державної установи «Північна виправна колонія № 90» добровільно пішла на службу до ворога. Вона погодилася обійняти таку ж посаду в незаконно створеному правоохоронному органі окупаційної влади – в Управлінні служби виконання покарань.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Слідчі встановили, що інспекторка виконувала функції з охорони колонії, зокрема контролювала пропускний режим установи.

Після звільнення Херсона жінка втекла разом із військовими РФ. Наразі вона переховується на тимчасово окупованому лівому березі області.

Їй заочно повідомили про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Жінці загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Сьогодні ми писали, що чоловікові з Кізомису загрожує довічне ув’язнення: він надавав інформацію російським військовим про патріотично налаштованих односельців. Слідчі повідомили йому про підозру в державній зраді. Зараз він під вартою.

Судитимуть мешканця Бериславського району Херсонської області Сергія Усенка за фактом колабораційної діяльності. Він обійняв окупаційну посаду «в. о. заступника міністра сільського господарства та рибальства Херсонської області». 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ