Підтримати нас

Чоловікові з Кізомису загрожує довічне ув’язнення: він здавав односельців окупантам

Vgoru
Автор статті
05 червня 2023 13:18
686
Поширити:

Слідчі повідомили мешканцю Білозерської територіальної громади про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Також йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

За даними слідства, чоловік співпрацював із ворогом під час тимчасової окупації села Кізомис. Він надавав інформацію російським військовим про патріотично налаштованих односельців.

У серпні минулого року він привів окупантів на подвір’я місцевого мешканця, вказавши їм, що господар має стійку проукраїнську позицію. Російські військові вломилися в домівку чоловіка, побили його, провели незаконний обшук та викрали ювелірні вироби, і грошові заощадження.

Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Також підозрюється в колабораціонізмі мешканка села Станіслав Наталя Сміюха. Вона брала участь в організації  та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території. У період із 23 вересня по 27 вересня минулого року вона з урною для бюлетенів у супроводі озброєних військових обходила двори жителів села, аби вони проголосували за приєднання Херсонської області до РФ. 

Судитимуть мешканця Бериславського району Херсонської області Сергія Усенка за фактом колабораційної діяльності. Він обійняв окупаційну посаду «в. о. заступника міністра сільського господарства та рибальства Херсонської області». 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ