Підтримати нас

Судитимуть окупаційного заступника міністра сільського господарства Херсонщини за колабораціонізм

Vgoru
Автор статті
05 червня 2023 12:36
983
Поширити:

Судитимуть мешканця Бериславського району Херсонської області Сергія Усенка за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Він добровільно обійняв посаду «в. о. заступника міністра сільського господарства та рибальства Херсонської області» у вересні минулого року.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За інформацією Центру журналістських розслідувань, 57-річний Сергій Усенко є мешканцем звільненого села Веселе Каховського району.  Наказ про його призначення підписав 23 вересня 2022 року тодішній окупаційний голова ради міністрів, офіцер ФСБ РФ Сергій Єлісеєв.

На псевдопосаді він виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

Сергій Усенко організовував роботу «департаменту племінного тваринництва», погоджував плани, програми та положення структурних підрозділів окупаційного відомства.

Йому загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, СБУ затримала чинного посадовця Херсонської ОВА, який під час окупації міста працював на росіян. Він став співробітником окупаційного «головного управління міністерства внутрішніх справ Херсонської області». Також він їздив до Москви на «курси підвищення кваліфікації». Чоловіка затримали, зараз він перебуває під вартою. 

Підозрюється в колабораціонізмі мешканка села Станіслав Наталя Сміюха. Вона брала участь в організації  та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території. У період із 23 вересня по 27 вересня минулого року вона з урною для бюлетенів у супроводі озброєних військових обходила двори жителів села, аби вони проголосували за приєднання Херсонської області до РФ. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ