Підтримати нас

У Херсоні арештували за колабораціонізм чиновника обласної адміністрації

Vgoru
Автор статті
03 червня 2023 07:23
1,712
Поширити:

СБУ затримала чинного посадовця Херсонської ОВА, який під час окупації міста працював на росіян. 

Про це повідомляють на сторінці відомства у Telegram.

За даними слідства, він став співробітником окупаційного «головного управління міністерства внутрішніх справ Херсонської області». Його призначили «старшим експертом відділення бухгалтерських і фінансово-аналітичних експертиз експертно-криміналістичного центру».

Фото СБУ

До його обов’язків входила підготовка так званих «експертиз фінансової діяльності підприємств». «Експертизи» потрібні були для фабрикування справ проти патріотично налаштованих власників українських компаній.

Також він їздив до Москви на «курси підвищення кваліфікації».

Після визволення Херсона фігурант спочатку переховувався, а згодом знову влаштувався до місцевої ОВА.

Але, його затримали та зараз він перебуває під вартою. 

Під час обшуків за адресою його проживання виявлено:

  • закони, накази та інструкції МВС РФ з питань організації підготовки судових експертиз в експертно-криміналістичних підрозділах органів внутрішніх справ Росії;
  • документи, які підтверджують його стажування в Москві.

Йому загрожує до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Раніше слідчі прокуратури заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі та пособництві державі-агресору колишньому керівнику Скадовської лікарні Констянтину Руденку. Він також допомагав окупантам організовувати та проводити псевдореферендум щодо приєднання Херсонської області до РФ. Він надав для цього приміщення в лікарні. Також він погрожував звільнити працівників, якщо вони не проголосують на псевдореферендумі. 

Також за поданням СБУ суд арештував майно колишнього депутата Херсонської облради Едуарда Репілевського, який очолив окупаційне міністерство сільського господарства та рибальства на Херсонщині. 

Зараз заблоковано понад 400 об’єктів нерухомості, серед яких 350 земельних ділянок загальною площею понад 1200 га на півдні України. Арештовано десятки транспортних засобів, 15 банківських рахунків, а також корпоративні права в 5 агрокомпаніях і 3 торгових марках.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ