Підтримати нас

Ексдиректор будкомпанії «Олеся» з Нової Каховки отримав підозру в пособництві РФ

Vgoru
Автор статті
01 червня 2023 08:36
565
Поширити:

Ексдиректор будівельної компанії «Олеся» з Нової Каховки Валерій Сєров заочно отримав підозру в пособництві державі-агресору.

Відповідний документ опублікували на сайті Офісу генпрокурора України 30 травня.  

У повідомленні йдеться, що 76-річний Валерій Сєров народився в російському Новокузнецьку. Він із березня 2022 року надавав російським окупантам будівельні послуги та допомагав виготовляти та встановлювати залізобетонні фортифікаційні споруди.

Ці споруди виготовлялися російськими військовими на одному з виробничих цехів ТОВ «Олеся» з використанням бетону підприємства. 

Також із березня 2022 року, за згоди Валерія Сєрова, на території цього підприємства розташовувався госпіталь Збройних сил РФ і російська військова техніка.

За інформацією Центра журналістських розслідувань, починаючи з липня 2022 року Валерій Сєров погрожував своїм працівникам невиплатою зарплати та звільненням, якщо вони відмовляться ремонтувати дорожнє покриття на мостопереході через Каховську ГЕС. Сєров особисто був присутній під час проведення робіт, контролював їх проведення і доводив до підлеглих вказівки окупантів.

За скоєний злочин чоловікові загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна. 

Раніше ми писали, що СБУ повідомила про підозру в держзраді та дезертирстві жительці Нової Каховки Наталії Лисицькій. Раніше вона проходила службу в 57-й окремій мотопіхотній бригаді ОК “Південь”. Першого дня війни вона не виконала наказ командира щодо евакуації та залишилась у Новій Каховці, яку захопили російські війська. Потім вона погодилася працювати в соціальній службі окупантів. 

Наразі їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ