Підтримати нас

Військовослужбовиця з Нової Каховки отримала підозру в дезертирстві та держзраді

Vgoru
Автор статті
31 травня 2023 07:26
6,883
Поширити:

СБУ повідомила про підозру в держзраді та дезертирстві жительці Нової Каховки Наталії Лисицькій. Раніше вона проходила службу в 57-й окремій мотопіхотній бригаді ОК “Південь”. 

Відповідний документ опублікований на сайті Офісу генпрокурора України. 

За даними слідства, вона з 1 грудня 2020 року обіймала посаду оператора відділення управління взводу управління самохідного артилерійського дивізіону бригадної артилерійської групи 57 окремої мотопіхотної бригади оперативного командування “Південь”. 

24 лютого 2022 року вона не виконала наказ командира щодо евакуації до Кропивницького для подальшого проходження військової служби. Вона залишилась у Новій Каховці, яку захопили російські війська. Потім вона погодилася працювати в соціальній службі окупантів. 

Наразі їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. 

За даними Центру журналістських розслідувань, у червні 2022 року зрадниця знімалася в пропагандистських сюжетах та роздавала російську “матеріальну допомогу” жителям Нової Каховки.

Раніше правоохоронці заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі та пособництві державі-агресору колишній директорці Білозерського ліцею №1 Наталії Панькові. Жінка організовувала підготовку приміщень до навчального року, перехід освітнього процесу на стандарти РФ, розміщення символіки країни-агресора. Вона наймала працівників та формувала списки «перекваліфікації» вчителів у Криму.

Також за публічний заклик та розповсюдження матеріалів на підтримку російської окупації підозру отримав інший житель Білозерки. Він ремонтував автотранспорт окупантів, продавав їм паливо та зерно. 

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ