Підтримати нас

Записав монолог на підтримку ворога: мешканцю Білозерки повідомили про підозру

Vgoru
Автор статті
30 травня 2023 14:39
1,375
Поширити:

Прокурори повідомили про підозру мешканцю селища Білозерка на Херсонщині. Його звинувачують у публічному заклику та розповсюдженні матеріалів до зміни меж державного кордону, а також у пособництві державі-агресору.

За процесуального керівництва Олешківської прокуратури Херсонської області про підозру повідомили мешканцю селища Білозерка. Його звинувачують у публічному заклику та розповсюдженні матеріалів до зміни меж території та державного кордону, а також у пособництві державі-агресору

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрюваний під час тимчасової окупації Білозерки записав пропагандистський відеоролик зі своїм монологом на підтримку дій ворога. 

Окрім того, чоловік сприяв ремонту автотранспорту окупантів, продавав їм паливо та зерно. Також він надавав інформацію про патріотично налаштованих громадян військовим РФ. 

Зараз прокурори обирають чоловікові запобіжний захід. 

Сьогодні ми писали, що колишній директорці Білозерського ліцею № 1 ім. О. Я. Печерського Наталії Паньковій заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі та пособництві державі-агресору. Вона організовувала підготовку приміщень до навчального року, перехід освітнього процесу на стандарти РФ, розміщення символіки країни-агресора. 

Також у Білозерці заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі місцевій мешканці, яка брала участь в організації псевдореферендуму. Вона записувала паспортні дані працівників підприємства, видавала бюлетені для голосування та вела облік тих, хто вже проголосував.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ